Noen ganger kjøper vi banan og får ikke spist alle mens de ser fine ut. Da hender det at de blir til en banankake eller som tilbehør til is eller i en fruktsalat, men det hender også at de går i søpla...
Jeg har sett på ulike nettsider at flere skryter av at bananpannekaker både er godt og lettvint å lage. I jakt på oppskrift, kom jeg over mange forskjellige. Noen oppskrifter hadde bare to ingredienser, andre hadde tre - og andre igjen hadde mange ingredienser. Noen oppskrifter var med egg og noen uten egg. Noen var glutenfrie og andre var melkefrie, noen veganske - andre ikke. Jeg greide ikke å lande på en spesiell oppskrift, så derfor lagde jeg heller min egen.
Bananpannekake (7-8 små)
1 moden banan
1 - 1 1/4 dl rismelk
1 ss olje
1 ss (lønne)sirup
1/4 ts salt
1/2 dl havregryn
(de glutenfrie havregrynene er store og kan gjerne knuses litt i foodprosessor)
1/2 dl Semper fin mix
*Mos bananen godt
* TIlsett rismelk og så de andre ingrediensene
* La røren hvile 20-30 minutter
* Ha røra i panna. Jeg brukte ei lita øse på ca 1/2 dl til hver pannekake
(Jeg brukte først 1 dl rismelk, men syns røra virka så tykk, så jeg tilsatte 1/4 dl til, men det er mulig den burde vært litt tykkere for å få litt tykkere pannekaker)
* Steik på middels varme til undersiden får pen farge
* Snu og steik videre på den andre siden
Server gjerne pannekakene med litt sukker eller syltetøy...
... og en god kopp kaffe - selvfølgelig.
Dette så godt ut:) neste gang du har bananer som er overmodne del de i biter og frys de ned. Ta de så opp, la de hvile på benken før du kjører de i blender/kjøkkenmaskin. Gjerne med frosne bær evnt bittelitt vann. Mmm, da får du en super kremet is uten alt;)
SvarSlett*hvile på benken i ca 20 minutter skulle det stå:) kan også putte de rett i blender, men er enklere om de får tint litt først:)
SvarSlettTakk for tips. Må nok prøves en dag :-)
Slett