torsdag 2. oktober 2014

Eplekake

uten egg, gluten/hvetestivelse, melk, soya og nøtter

Etter å ha leita på Internett sist uke og testet diverse oppskrifter på eplekake, uten å finne noen jeg ble fornøyd med, lagde jeg en oppskrift selv - og den funka!!!
Jeg vet ikke helt hva som gjorde at denne kaka ble bra. Jeg tok med meg natron/eddik-tipset fra Crazy Cake, Monas tips med fiberhusk i eplekake, men som jeg byttet med Certo frysepulver (men som kanskje kunne sløyfes???), og så tok jeg litt av ditt og litt av datt. 

Kaka hevet seg, den så normal ut - og den smakte "vanlig". 
HURRA!
Eplekake "uten alt", også uten egg
4 dl Semper finmix
1,5 dl sukker
3/4 ss Certo frysepulver (eller fiberhusk - eller sløyfes?)
3 ts bakepulver
1 ts natron
2 kryddermål vaniljefrø - eller 2 ts (?) vaniljesukker
3 dl rismelk
3/4 dl olje
1 ts eddik
3 epler
sukker, kanel, ev. perlesukker

Form: 22 cm
Steikes: 180 grader i ca. 50 minutter
* Bland alt det tørre
* Ha i resten av ingrediensene
* Bland godt
* Ha nesten all røren over i en rund form (22 cm), gjerne med bakepapir i bunnen
* Skrell eplene og skjær i skiver og legg dem på
* Strø over litt sukker og kanel, ev. litt perlesukker
* Legg resten av røra på i små klatter
* Steik kaken ved 180 grader i ca. 50 minutter
* Server kaka "bar" - eller med litt is eller krem ved siden av.

Crazy Cake, eplekake og is (glemte å ta bilde) er nå levert til en bursdag i helga - og en gjest får kaker og is uten egg, melk, gluten og nøtter :-)

God helg til deg og dine!
---------------------

Kommer neste uke: 
Monicas marshmallowfondant
Bakt søtpotet med bl.a. stekt spekeskinke





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com