tirsdag 14. oktober 2014

"Kreativ aftensrett"

Når man lager nye retter, er det viktig å også finne et passende navn... Retten "kreativ aftenesrett" så dagens lys på lørdags kveld, og i dag kommer det oppskrift og framgangsmåte på den. 

Jeg var litt spent, for jeg hadde ikke helt klart for meg hvordan jeg skulle lage denne retten da jeg startet å lage den: hva som skulle blandes med hva, om alt skulle steikes i steikepanna, om det i så fall skulle steikes hver for seg eller blandet med noe annet, hva som skulle i den ildfaste forma først (for jeg hadde bestemt meg for en "formrett"...), om jeg skulle ha det ene eller det andre med... Til slutt satte jeg fram noen ingredienser og startet - og resultatet ble svært bra. 

Kreativ aftensrett (2-3 porsjoner)
olje til steiking
ca. 300 g søtpotet
ca. 100 g hodekål
1 middels rødløk (ev. annen løk)
2 store champignon
1 chili
400 g kjøttdeig
fersk timian
salt/pepper
ev. revet ost/kunst potetchips
---------
 ca. 200 grader i 30-40 minutter. 
* Skrell søtpoteten og riv den grovt
* Finsnitt/hakk hodekålen
* Grovhakk løken
* Børst ev. rusk av champignonen og grovhakk den
* Fjern frø og hinner i chilien og finhakk den 
* Bland alt dette
* Varm litt olje i ei steikepanne og ha blandingen oppi. 
* La blandingen surre på svak varme noen minutter 
(det ser mye ut, men den synker sammen).
* Smak til med salt, pepper og fersk timian
* Legg over i en smurt ildfast form

* Bland kjøttdeig med ca. 1/2 ts salt, litt pepper og litt fersk timian. 
* Fordel kjøttdeigen over grønnsaksblandingen
* Ha ev. på revet ost og knust potetgull 
(går an droppe dette, ev bare bruke en av delene - alt etter hva du tåler/liker)
* Steik ved ca. 200 grader i 30-40 minutter. 
* Server med f eks. flatbrød 
(Vi brukte Røros flatbrød, men det finnes også glutenfritt flatbrød: Odins potetbrød)
Vi hadde ikke saus til, da det ble mye kraft i forma. Den smakte veldig godt - og gjorde at vi ikke trengte noe annet til. 

Ha en fin dag!






.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com