tirsdag 9. september 2014

"150-gramsuppe"

Etter at jeg lagde kyllingsuppe med rotgrønnsaker for et par uker siden, har jeg hatt en del grønnsaker liggende i kjøleskapet. Jeg lagde en annen suppe like etterpå, og i dag lagde jeg enda en utgave. Jeg forberedte alt i går, slik at det var raskt å lage suppa da jeg kom fra jobb. 
Navnet "150-gramsuppe" kom da jeg skulle finne ut hvor mye hodekål-skalken veide, og da den veide 150 gram, fant jeg ut at da tar jeg 150 gram av de andre grønnsakene også, så derfor dette navnet...
150-gramsuppe
150 g purreløk
150 g kålrot
150 g sellerirot
150 g gulrot
150 g hodekål
150 g rødløk
i tillegg til disse grønnsakene, brukte jeg: 
400 g kjøttdeig
1 l vann
1 boks kokosmelk, lett/light
buljong/fond
salt/pepper
fersk basilikum

* Finnhakk alle grønnsakene
(jeg gjorde altså dette i går, slik at alt var klart til å has i kjelen i dag)
* Steik kjøttdeigen
* Kok opp vann
* Tilsett grønnsaker og stekt kjøttdeig
* Ha i kokosmelk
* Smak til med bukjong/fond, salt og pepper
* Finhakk/klipp litt fersk basilikum og ha det oppi
Server gjerne 150-gramsuppa med flatbrød. Vi hadde Røros-flatbrød til, men om du trenger glutenfritt, anbefaler jeg Odin potetbrød

Ha ei fortsatt god uke. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com