tirsdag 19. august 2014

"Laksekiste" på grillen

(eller i ovnen)

Jeg har prøvd noen ganger på "havets skattekiste", både med vellykket og mindre vellykket resultat. Nå har det ikke vært så mye grilling de siste par ukene, men sist vi grillet, lagde vi slik "skattekiste" igjen, denne gangen bare med laks (derfor navnet "laksekiste"), og da ble den veldig bra. 


Grunnen til at det gikk bra denne gangen, var nok at jeg hadde grønnsakene i veldig tynne skiver og at jeg i tillegg hadde noe væske i form av smør + soyasaus eller crème fraîche. Jeg tenkte egentlig jeg skulle ha enda mer smør i, men det glemte jeg...

Når det gjelder hva en skal oppi disse "laksekistene", er det bare å ta det du har i kjøleskapet og det du liker. Jeg hadde dette oppi: 

"Laksekiste" (til to personer)
ca. 300 g laksefilet uten skinn og bein
4 middels poteter
1 gulrot
1 liten bit sellerirot
2 sjalottløk
smør
sitronpepper, salt, pepper
soyasaus eller crème fraîche
Om du ikke kan ha soyasaus kan du f. eks. bruke litt buljong. Du kan bytte ut crème fraîche med rømme eller erstatningsprodukt som tåles. Du kan selvsagt bruke bare smør også.  Smør folien godt med smør/olje. Skjær potet og gulrot i tynne skiver og legg dette midt på folien. Skjær løk i ringer/biter og finhakk selleri og ha det oppå. Ha på krydder og litt smør. Del laks i biter og legg det på toppen. Ha litt krydder på fisken også og ev. litt mer smør. Om du ønsker: ha på soyasaus eller crème fraîche

Pakk sammen foliepakkene og legg dem på rista på grillen. La dem ligge på til potet og grønnsaker er møre, ca. 10-15 minutter, alt etter temperatur/plassering på grillen. 
Du kan gjerne servere "laksekistene" med flatbrød eller brød, men det er helt greit å bare spise retten som den er. Det gjorde vi!

Om du ikke kan ha fisk, kan du bytte den ut med f. eks. middagspølser.
Denne retten er grei å lage om det er folk med ulike allergier. Da kan du ta det som du tåler - og de andre kan ta det som de tåler. Basisen (potet/grønnsakene) kan gjerne være den samme. 

God middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com