tirsdag 3. juni 2014

Rabarbrapai

Denne oppskrifta på rabarbrapai fant jeg på matprat.no - og jeg har selvsagt gjort den "allergivennlig" (du finner originaloppskriften her). Vi serverte den med hjemmelaget vaniljesaus da vi hadde den til dessert på lørdagskvelden.

Rabarbrapai (form ca 25x15 cm)
400 g rabarbra 
1 dl sukker
2 ss potetmel
ca. 1 ts kanel

Skjær av toppen og bunnen på rabarbrastilkene. 
Skjær så stilkene på langs og del i ca. 2 cm store biter. 
Bland sammen sukker, potetmel og kanel og bland så dette med rabarbrabitene
(jeg brukte en plastpose for å få blandet det godt).
Legg blandingen i en smurt ildfast form.
smuldredeig
35 g semper finmix
35 g sukker
35 g melange uten melk og soya

Bland sammen finmix og sukker. 
Smuldre i smøret (det går også greit å ha dette i en foodprosessor).
Ha smuldredeigen over rabarbrablandingen. 
Steik paien ved 190-200 grader i ca. 30 minutter. Jeg bruker ofte å ha glutenfritt bakverk noen minutter under grillen til slutt for å få fin farge - og gjorde det her også. 
Ferdig stekt!
Server gjerne med hjemmelaget vaniljesaus
Dessert ca. 22.30 (!) på lørdagskvelden. Deilig: frisk, syrlig, søt, smakfull, god... :-)
En fin kombinasjon av rabarbraens syrligs og friske smak og den milde, søte vaniljesausen

Dette skal gjentas!!!

Ha en forsatt fin uke her i Norge
- jeg drar til Færøyene på torsdag - og gleder meg til fine dager der...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com