lørdag 7. juni 2014

Lun potetsalat

Jeg koser meg på Færøyene i pinsen. Vi, ei gruppe på 24, ankom på torsdag kveld i nydelig vær: 16 grader og sol fra omtrent skyfri himmel. Utrolig flott å være her. Vi har vært på sightseeing, shopping, opplevd sommer på Færøyene med folk som koser seg ute (visstnok sjelden), prøvd (såvidt) litt færøysk mat - og nå i kveld skal vi feire sølvbryllupsdag for paret som arrangerer turen. Nå har jeg akkurat lagd glutenfri ostekake, med medbrakt hjemmebakt havrekjeks fra Norge.

Før jeg dro laget jeg et ekstra blogginnlegg, så da publiseres jeg det nå.  Jeg satser på at det er minimalt med skrivefeil, for jeg sliter med redigering fra iPaden.  Ha en god helg!

----------------
LUN POTETSALAT:

Noen ganger er det greit å variere tilbehøret til grillmaten - og her om dagen fant jeg ut at jeg skulle lage en lun potetsalat da vi grillet. "Vanlig", tradisjonell potetsalat er ikke så lett å lage når man har besøk av noen som ikke kan ha melkeprodukter og majones ol. Jeg leita derfor litt rundt på nettet og fant mange gode oppskrifter på andre potetsalater. 

Jeg miksa litt fra flere oppskrifter - og her er resultatet:
Lun potetsalat á la Tove (4-5 porsjoner):
5-600 g små poteter
1 vårløk
1 rødløk
1 liten bit nykål
1 eple
8-10 reddik

Vask potetene godt. De skal kokes med skallet på (PS! Ikke kok for mye, mine ble litt mye kokt...).
Mens potetene kokes, ordner du resten av ingrediensene.

Skjær rødløk, vårløk og redikk i tynne skiver/strimler.
Hakk eplene og skjær nykålen i tynne strimler.

dressing:
2 ss olje
1 ss sitronsaft
ca. 1 ts balamicoedikk
maldon/fingersalt
pepper
fersk timian

Hakk timian.
Bland de andre ingrediensene sammen.
Man kan gjerne drysse på salt/pepper underveis i stedet for å blande det sammen med dressingen.

Når potetene er kokt, deles de i litt tykke skiver. Legg et lag av ca. halvparten av potetene på et fat eller i en skål. Ha over ca. halvparten de andre ingrediensene og "drypp" dressingen over. Gjenta med resten: potet, de øvrige ingrediensene - og så resten av dressingen. 
 Deilig potetsalat klar til å spises 
Server den lune potetsalaten til f. eks. grillmat. Her har vi grillet marinert flintsteik fra Rema. Vi fant ut at den var "uten alt", også hvitløk, så da passet det godt denne dagen. 
Nam, nam. 
Noen av oss hadde soyasaus på maten, mens andre hadde ketsjup. Godt var det uansett :-)

Ha en god dag - og god middag!


2 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com