tirsdag 24. juni 2014

Finn et strå å træ dom på...

...eller kjøp dem ferdig plukka :-)

Nam, nam. Det er sommer!!!

I hagen har vi litt markjordbær - og det er få ting som kan måle seg med slike nyplukka bær. Alf Prøysen sang om å "træ dom på et strå", men jeg syns det er enklere å bare putte dem rett i munnen...

Nå skal det sies at det å lage store mengder syletøy av markjordbær, det har jeg enda til gode, men å lage syltetøy av "vanlige" jordbær, ja, det har jeg gjort vært eneste år siden vi gifta oss. 

Før, da ungene var små og vi var yngre, var vi på selvplukk, men nå orker jeg ikke tanken på å gå bøyd i en åker. Tenk om jeg ikke kom meg opp igjen! Og: når jeg kjenner hvor støl jeg er etter å ha luka bringebæra her om dagen, så vet jeg godt hvordan jeg ville vært etter noen timer i jordbæråkeren. Da er det godt å ha en jordbærbonde i nabolaget og som også har ferdigplukka bær til salgs. 

Som de siste 4-5 årene, lagde Eunice og vi syltetøy sammen. Bærene var skikkelig søte og gode i år - og de trengte mye mindre sukker enn i fjor, da vi hadde ca, 200 g pr kilo. Nå varierer det selvsagt på ulike typer bær, men Inga trengte lite sukker nå - og jeg tror vi endte opp med rundt ca. 125 g pr kilo. I tillegg hadde vi litt Certo frysepulver på. 

Her står syltetøyet og godgjør seg, mens vi tar oss en pause med ferske jordbær og hjemmelagd vaniljesaus. Nam, nam. Har du ikke prøvd oppskrifta på vaniljesausen (vaniljekrem), bør du prøve den snarest...

Ha ei god uke fortsatt!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com