fredag 27. juni 2014

Marengs/pikekyss

I det siste har jeg lagd en del marengsbunner til marengskaker, men jeg har også lagd slike søte, små marengs som er så lete å bare putte i munnen når man har lyst på noe søtt...

Vi hadde med litt marengs på turen til Nord-Norge da vi reiste hit på onsdag, men vi spiste opp alle - og allerede i går, torsdag, lagde vi litt mer her i nord. 
Det er jo mange ulike typer marengs, men den du får oppskrift på her, er super-enkel: kun eggehvite og sukker. Grunnoppskrifta er 40-50 g sukker pr. eggehvite. 
Marengs (150-160 små)
4 eggehviter (store)
170 g sukker

80-100 grader i 1-2 timer

Først: HUSK å ha rein bolle og visper. 

* Skill eggene. 
* Pass på at det ikke kommer deler av plommene med i hvitene. Da blir ikke marengsen stiv. 

* Begynn å piske eggehvitene litt (uten sukker). 
* Tilsett så sukkeret, litt etter litt. Massen skal bli så stiv at du kan snu boller på hodet uten at marengsmassen faller ut. 

* Fyll marengsmassen i en sprøytepose/plastpose med sprøytespiss og lag små marengser (eller store...)

Kenwood-maskinen er super å piske marengsmasse i. Den blir veldig luftig - og gir derfor mange marengser. Av denne porsjonen fikk jeg ca. 150 stk, og da lagde jeg noen litt større enn de andre. 

* Steik/tørk marengsen ved 80-100 grader i 1-2 timer. Ta gjerne ut en marengs og la den ligge noen minutter før du sjekker om den er stekt. 

Noen av oss må ha kaffe til når man skal spise noe som er så søtt...
...men andre tar den "bar"- 
- gjerne ved hjelp av en pike - i og med at det også kalles pikekyss :-)

Nyt marengsen og helgen :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com