mandag 12. august 2013

Kake i kopp (skål)

- kake på fem minutter (steikes i mikroovn)
     (kakene er uten egg, gluten, melk, soya og nøtter)


Når du får lyst på noe godt, eller får uventede gjester, er det en god idé å lage kake i kopp. 
Jeg har lett litt på nettet i kveld, og det er mange oppskrifter som ligger der. Jeg hadde selvsagt lyst til å prøve å lage en utgave "uten alt" - og da fant jeg ut at det var enklest å lage en opskrift selv. 

Jeg kikket litt på forholdet mellom ingrediensene i flere oppskrifter og prøvde meg så litt fram. De fleste av oppskriftene jeg fant, er med egg, men jeg ville prøve uten det, slik at flere kan få muligheten til å spise kaken(e). I og med at crazy cake inneholder natron og edikk, brukte jeg det - i håp om å få en saftig og god kake. Etter at mannen min og jeg har kost oss med nystekt kake i kveld, ble vi enige om at det var vellykket og at det var greit å kunne lage noe sånt om vi får lyst på noe godt en gang - eller må ha en kake i full fart... 

Kake i kopp/skål (til to små skåler):
4 ss Semper finmix (annet glutenfritt mel/hvetemel)
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 ts natron
1 ss kakao (mer/mindre etter ønske)
2 ss eplejuice
2 ss nøytral olje
1/2 ts edikk (f. eks. hvitvinsedikk)

Kakene steikes i mikroovnen. Jeg stekte de to skålene på full effekt (800 w?) i 2 minutter. Da ble de "tørre". Om du vil ha dem litt flytende inni, må du ha kortere steiketid. Jeg vil anbefale deg å prøve deg fram med den ovnen du har

Bland alt det tørre og tilsett juice, olje og edikk. 
Oppskriften ble til underveis, derfor papir og blyant tilgjengelig...
Jeg brukte to små ildfaste skåler, men du kan også velge kopp. Jeg smurte skålene med litt olje, men vet ikke om det egentlig er nødvendig. Om du vil ha en stor kake, har du alt i én kopp/skål.
Litt uklart iPad-bilde, men her er i alle fall kakene ferdig stekt - etter ca. 2 minutter
Kakene bør serveres nystekt/varme!

For å gi kakene et ekstra "løft": dryss over litt melis (bruk tesil) og pynt med noen bringebær.

Skålene er varme, så jeg satte dem på en tallerken. Jeg skulle egentlig hatt små kakeservietter, men det hadde jeg ikke, så da ble det en serviett som pynt på tallerkenen 

Ha ei god uke!

2 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com