fredag 9. august 2013

"Julekylling"

- eller "Kylling med bacon, løk og epler" som det sto i originaloppskrifta :-)Jeg har noen blogger som jeg besøker titt og ofte - og en av dem er Torilds mat. Den er full av fristende retter: middager, desserter, småretter, kaker, gjærbakst i alle former og farger og smaker... Den som ikke blir fristet der, er ikke helt frisk!!!

For ei ukes tid siden hadde Torild lagt ut opskrift på en kyllingrett: "Kylling med bacon, løk og epler". Den fristet meg - og jeg dro avgårde for å kjøpe inn kylling og krydderet som jeg manglet. 

Simon, allergikeren vår, og kona hans, Monica, var innom oss og spiste denne kvelden - og vi var alle enige om at det smakte jul av maten pga. krydderblandingen. Jeg fant derfor ut at denne retten måtte måtte hete "Julekylling". Fordelene med denne retten er at den er "uten alt" om en passer på å ikke bruke smør med melk. 

Jeg lagde litt større porsjon (til 5), men her er oppskrifta som er beregnet til 4 personer

"Julekylling" (til 4 personer)
4 kyllingfileter 
2 ss olje (eller Soft spesial)
4 skiver bacon i strimler (jeg brukte litt mer)
1 stor løk, grovhakkes
2 fedd hvitløk (ble sløyfet her i og med at jeg ikke tåler hvitløk...)
4 epler i båter
1/2 ts timian

krydderblanding: 
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts karri
1/4 ts spisskummen (cumin)
1/4 ts koriander
1/4 ts kanel
1/4 ts nellik

200 grader i 30 min - med folie
180 grader i 15 min - uten folie

(Tips: 1 kryddermål er 1/5 ts (=1 ml). Et slikt mål med topp, blir ca 1/4 ts)
Del kyllingfileten i store biter (4-6 på hver filet). Steik i olje/smør og legg dem over i en smurt ildfast form. 
Lag krydderblandingen og dryss over halvparten. 
Steik grovhakket løk og strimlet bacon et par minutter. Legg det over kyllingfiltene og dryss resten av krydderblandingen over. 
Del eplene i båter (ca 1 cm) og steik dem et minutt med timian (jeg stekte i to omganger). 
Legg eplene på toppen av formen. Kok ut panna med 1/2 dl vann (eller bruk litt buljong hvis det skjer med deg som meg: at man setter panna til vask uten å ha gjort dette...). Ha på folie og steik ved 200 grader i 30 min. Ta så av folien og steik videre i 15 minutter evd 180 grader. 
Server retten med nykokt ris - og gjerne en salat

En koselig kveldsstund ute med deilig "Julekylling"

Ha et godt måltid!

PS. Husk å kikke innom Torilds blogg for flere fristelser....


3 kommentarer:

 1. Hei Tove! Julekylling var et passende navn på en krydderrik rett:-)Ser så godt ut!

  SvarSlett
 2. Hilsen Torild i forrige kommentar...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var så mange "julesmaker" i denne retten, så det måtte bli et navn med "jul" i :-)

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com