mandag 26. august 2013

Fyldig og god kjøttsaus

I dag får du oppskrifta på middagen jeg lagde i kveldinga: kjøttsaus og tagliatelle

Vi hadde noe kjøttdeig og tomatsaus som måtte brukes opp i dag, og da fant jeg ut at jeg kunne lage en kjøttsaus med litt forskjellige ingredienser. Sausen ble fyldig, den smakte av mange gode smaker, den mettet godt, var fargerik, den var sunn - og billig...
 Jeg så tidligere et program på TV med tips om at en kunne drøye kjøttdeigen med havregryn når en lagde kjøttsaus - og det fant jeg ut at jeg kunne prøve. 
Fyldig og god kjøttsaus (3-4 porsjoner)
3-400 g kjøttdeig
1 rødløk (eller annen løk), biter
1/3 squash, biter
1/3 persillerot, finhakket
1/2 chili, finhakket
1 gulrot, grovt revet
1 dl havregryn (glutenfri eller "vanlig")
1 pk/5 dl hakket Giaguaro tomatsaus* (eller annen tomatsaus/hakkede tomater)
ev. litt vann til å skylle tomatpakken
timian, salt, pepper 
litt sukker
olje til steikingen

(*Denne tomatsausen er kun finmost tomat, "uten klumper". Kjøpt på Rema, billig: 8,- for 500 ml)

Start med å steike kjøttdeigen i olje. 
Varm panna på nytt med litt olje og ha i løk og chili. La det surre et par minutter på svak varme. Tilsett de andre grønnsakene + havregryn og bland godt og la også det surre litt sammen. 
Ha i den stekte kjøttdeigen...
...og så tomatsausen og krydder. Skyll ev. tomatpakken med litt vann. La alt surre sammen/koke i noen minutter. Smak til med krydder og sukker. Sausen skal være fyldig/tykk, men du kan ha i litt vann om du vil ha den tynnere. 
Server kjøttsausen med f. eks. tagliatelle. Den fås også glutenfri. Noen tomatbåter og litt grønt pynter opp. 
Hva er vel bedre enn en deilig middag ute på terrassen en flott augustdag...
...der sommerblomstene fortsatt står fine :-)
Flott brudeslør som (faktisk) har blitt større i min varetekt...
 Tips: Grow-in selvvanningsbag (Mester Grønn) er supre som hjelp til å berge sommerblomstene!

Etter å hatt intensive dager på jobb et par uker, var det godt med en fridag som jeg fylte med baking og matlaging. Foruten boller/kanlesnurrerter "med alt" (måtte bruke opp noe melk), lagde jeg: 

...pizzabunn med tomatsaus "uten alt"...

...og en (fylt) pizza nesten "uten alt" (med ost). 

Ganske fornøyd med dagen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com