tirsdag 17. februar 2015

Sagogrynspudding

I dag blir det oppskrift på en god, gammeldags dessert, nemlig sagogrynspudding. Lettvint å lage, billig - og god!

Vi har spist en del sagogrynspudding i det siste, for jeg har prøvd/testet med ulike typer melk: rismelk, rismelk + erlet og "vanlig" melk. Her er det alstå mulig å lage den slik at den kan passe for de fleste. Fargen kan variere litt etter hvilken melk man bruker, f. eks. blir puddingen litt grå/blass når man bruker rismelk (i alle fall Naturli' risdrikk), men smaken blir bra. Fra gammelt av var det nok vanlig med mandeldråper som smakstilsetting, men det er ikke jeg så veldig glad i, så jeg brukte vaniljesukker. 

Sagogryn som man får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker i Norge, er lagd av potet/potetstivelse, men ekte sagogryn er lagd av sagopalmen (du kan lese mer om ekte sagogryn på snl.no). Det finnes også sagogryn som er lagd på tapioka. 

Det passer med rød saus til sagopudding, men jeg valgte å bruke varme bringebær. 

Sagopudding (lita skål) 
1/2 l melk (her kan du velge den melka du tåler)
ca. 45 g sagopudding*
litt salt (1/2 ts?)**
1 ss sukker
3/4 ts vaniljesukker (ev. mandeldråper om du heller liker det)

* Det kan variere litt hvor tykk grøten/puddingen blir, alt etter hvilken melk du bruker. Jeg brukte samme mengde gryn, men den ble tykkest med bare rismelk og "vanlig" melk. Da jeg blandet rismelk og erlet, ble den litt tynnere. Det går ev. an å ta litt mer gryn fra starten - og heller tilsette mer melk mot slutten. 

**Jeg brukte litt salt i, for det har jeg alltid i når jeg koker grøt, men det er mulig det kunne vært droppet....

* Kok opp melken
* Tilsett sagogryn i den varme melka
* La den småkoke i ca 15 minutter
* Smak til, hell i skål og sett til avkjøling

Da er det bare å nyte en søt avslutning på middagsmåltidet - eller rett og slett bare kose seg litt ekstra til kaffen!

Ha ei god uke fortsatt!

2 kommentarer:

  1. Takk for flott oppskrift, nyydelig dessert <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig!
      (Nå fikk jeg lyst på pudding...) :-)

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com