søndag 6. juli 2014

Ferie

 - og lite oppskrifter til bloggen, men mange feriebilder... (advarsel: bilderas). 

Det nærmer seg slutten på ferien på Lovund, øya der jeg kommer fra. I morgen drar vi (mannen min og jeg) videre til Mosjøen for å besøke noen venner - før vi setter kursen sørover om noen dager. 

Vi har, som i fjor, hatt et fantastisk flott vær mens vi har vært her nord. Sønnen vår, Simon, ("allergikeren"), kona hans, Monica, og deres lille datter Miriam Elise var her første uka, men de dro nok litt for tidlig sørøver. Været er nemlig blitt enda bedre nå: over 27 i skyggen i dag og varm sønnavind i motsetning til den kalde nordavinden som var tidligere. 
I tillegg til enda finere vær har vi fått vært med ut for å dra kveiteline - noe som resulterte i bl.a. tre små og en ganske stor kveite, steinbot og torsk. Det har også blitt familesamlinger og flere turer, så de har gått glipp av litt av hvert - og er smertelig klar over det. 
Klar for flytur fra Oslo til Bodø
Miriam Elise og farmor på flyet
Fra turen bak fjellet, til Kardalen + turen på Nøva
Miriam Elise og oldemor koser seg sammen

Vi har spist en del fisk de siste dagene. To dager har vi hatt fiskegryte: en dag med "kjøpefisk" og en dag med fisken som Monica og Simon var med og fisket kvelden før de dro. Vi fikk bl.a. grillet kveite hos min søster i går og i dag har vi hatt kokt kveite. I tillegg skal vi ha med kveite til Mosjøen når vi drar dit, så det blir nok flere fiskemiddager de nærmeste dagene... Simon tåler jo ikke fisk, så det er et stort savn for han. Når vi kommer hjem, skal Monica få komme og spise kveite hos oss - og så får vi se om Simon tar en "sykedag", dvs. spiser fisk, eller får noe annet. 
Lettvint og god fiskegryte med torsk fra havet rett utafor øya (oppskrift finner du f. eks. her)
Ut for å dra kveiteline - med masse fisk på kjøkkenbenken etterpå
Deilig kokt kveite med poteter, gulrot, brokkoli, agurksalat, rømme og smeltet smør. Bedre søndagsmiddag får du ikke!
Jeg har flere ganger tenkt jeg skulle lage blogginnlegg i forbindelse med maten jeg/vi har lagd her, men det har gått i vasken. Kanskje jeg har begynt å ta bilder, men så har jeg glemt å fortsette. Noen ganger syns jeg at jeg ikke kunne legge ut oppskrift/bilder på mat jeg har lagd tidligere, selv om det har vært visse variasjoner i den jeg har lagd her, så derfor har det blitt så som så med blogging de siste ukene. MEN: ferie er vel å gjøre noe annet, for både dere og meg, dvs. ikke lese - og skrive blogginnlegg :-) Jeg får komme sterkere tilbake om noen uker. 
Rabarbrapai har vi lagd flere ganger, med hjemmelagd vaniljesaus til.
Massssse marengs har vi fortært (man må jo bruke opp eggehvitene når man lager vaniljekrem....)
En dag var vi på Lovund rorbuhotell og spiste middag. Sulten som vi alle var, glemte vi å ta bilde av hovedretten, men vi fikk servert nydelig kylling, ris og karrisaus - og jordbær og sorbet til dessert.  Vi var innom tidligere på dagen for å spørre om det i det hele tatt var mulig å spise der med alle våre allergier (gluten, melk, soya, nøtter, fisk, skalldyr, hvitløk) - og det var ikke noe problem. Kjempegod mat, hyggelig og serviceinnstilt betjening, nydelig utsikt over havet, et par timer i hyggelig lag med utsøkt mat..
I tillegg til å ha lagd og spist masse deilig mat, har vi gått masse på tur her: bak fjellet i Kardalen, på Risnesset, i Hestvika, på Heirsan, på Nøva, rundturer her og der, den ene veien og den andre veien (selv om det ikke er så mange km med vei her...)
Ved grillhytta i Hestvika
På fisketur
Kveldssol med utsikt mot Træna
Barbie????
Selfie ved grillhytta på Risnesset
Lundeura

Ønsker deg ei god sommeruke fortsatt. 

2 kommentarer:

  1. Flotte bilder fra fine øya :) Klem fra Mona Mindrum Aasnes,Notodden .

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er et nydelig sted. Vi hadde fint vær hele tida da vi var der (i fjor også) og de har visst fint vær ennå....

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com