Å bake gluten- og melkefri gjærbakst er en "risikosport"!!!
På mandag var vi på besøk hos vår datter Rebekka og hennes familie. Hun hadde lokket oss med kanelknuter - og da var det bare å dra...
Allergikeren vår og kona hans - og deres lille datter - kom også. Og i og med at vi andre skulle spise kanelknuter til dessert, syns jeg at jeg måtte lage til de to som ikke kunne ha de "vanlige".
Jeg lagde deigen på slump - og resultatet ble kjempebra:
I dag tenkte jeg at jeg skulle viderutvikle oppskriften - i og med at den ble så vellykket. Tanken var bl.a. å ha mindre sukker/melis i - og mer egg. Derfor satte jeg i gang.
Deigen er ferdig laget - og klar til heving...
Da jeg skulle rydde, begynte jeg å tenke: "Hvor er kjelen som jeg smeltet smøret i?" Jeg tok nemlig lunkent vann rett fra springen, men jeg har vel smeltet smør i en kjele... MEN det hadde jeg altså ikke!!! Gluten- og melkefri gjærdeig med minimalt med sukker og ikke noe fett! Det kan ikke blir bra!!!
Da gjør man slik:
* Ta en slikkepott eller deigskrape og skrap deigen løs fra bakebollen.
* Hiv alt ned i matavfallsbøtta.
* Knyt en knute på søppelposen.
* Bær posen ut og kast den i søppeldunken!
* FERDIG!
Heldigvis var ikke alt håp ute for oss to i heimen som tåler "alt":
Nystekte sukkerkringler ("med alt") er ikke å forakte
(det var egentlig det bakeprosjektet jeg satte i gang med, men så fant jeg ut at jeg også skulle bake allergibakst og legge ut opppskrift...)
Når det gjelder viderutvikling av den gluten- og melekfrie deigen, får jeg nok forsette på fredag eller lørdag. Nå har nemlig klokka blitt over åtte - og jeg har enda ikke kommet i gang med rettebunken som ligger her.
Ha ei god uke fortsatt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com