fredag 25. april 2014

Gode kaffe-scones

fylt med epler, sukker og kanel
Innimellom (ofte) prøver jeg å tenke nytt når det gjelder allergimat - og i dag får du oppskrift på gode, søte scones som passer utmerket til kaffen. I dag har jeg fylt dem med revet epler, smeltet smør, sukker og kanel. En annen dag blir det helt sikkert noe annet...

Jeg brukte en tidligere sconesoppskrift som utgangspunkt, men måtte selvsagt tilpasse en del. 
Jeg brukte halv oppskrift her. 
Kaffe-scones (14-16 biter)
1,5 dl havregryn
ca. 5 dl (ca. 350 g) Semper finmix
1/2 ts salt
4 ss sukker (kan ha mindre)
1 toppa ss bakepulver
1/2 dl flytende margarin/olje/smeltet smør
2,5 dl vann
-------
flytende/smeltet margarin
sukker
kanel
1/2 raspet eple
-------
ev. perlesukker til pynt
-------
225 grader i 20-25 minutter

Knus havregrynene hvis du ikke vil ha dem så store. 
Bland det tørre og ha i væska. 
Del den i fire biter
Klapp bitene flate, gjerne på bakepapiret - for da løsner de lett.

Smør på smeltet/flytende margarin på to av emnene
Strø på sukker og kanel
Ha så på raspet eple - og ev. litt sukker oppå om du vil ha dem ekstra søte...
Legg de andre emnene oppå dem du har hatt fyll på
Klem sammen rundt kanten
Ha på litt flytende/smeltet margarin (ev. eggblanding om du tåler egg)
Ha gjerne på sukker og kanel - eller perlesukker (her svensk utgave)
Bruk pizzahjul/kniv og del hvert emne i 6 eller 8 trekanter
Steik ved 225 grader i 20-25 minutter
Avkjøl på rist og knekk sconsene fra hverandre
Server gjerne sconsene nystekte - eller varm dem opp like før servering. 
En god kopp kaffe må også til :-)


2 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com