tirsdag 8. april 2014

Fiskekaker med deilig tilbehør


I går hadde vi fiskekaker til middag. Nå tåler vi to "gamle" i heimen omtrent alt, men det er verre med allergikeren vår - som heller ikke kan ha fisk. Er det noe han savner, så er det visst fisk...

Noen ganger savner jeg hjemmelagde fiskekaker. Har man smakt nystekte fiskekaker, rett fra steikepanna, gjerne med selvfisket fisk, ja, da glemmer man det ikke så lett....

Vi har nå begynt å kjøpe Lofoten fiskeprodukter. De er litt dyrere enn flere av de andre fiskeproduktene, men de inneholder mye fisk - og det er jo kjekt når man først skal spise FISKEmat. 
Disse fiskekakene er uten gluten, men de inneholder melk. Det er opprettet en Facebookside: "Vi som vil ha Lofoten fiskekaker - og boller uten melk og gluten", så her er det mulig å påvirke...
 Rørvik fisk har visstnok melkefrie fiskekaker og det samme gjelder visst Reinøy fisk. Noen sier at Ultra-butikkene har slike produkter. Jeg har imdlertid ikke sjekket dette veldig nøye.

Disse fiskekakene inneholder: 
Fersk norsk hysefilet (60 %), helmelk, potetmel, vann, løk, smør, salt, muskat, hvit pepper. 
Du kan lese mer om produktet her

NB: Etter at jeg publiserte innlegget på tirsdag, fikk jeg en mail fra ei som jobber i Ultar/Meny/Jacobs, og hun skriver: 
"Lofoten har også en serie som heter "Lofoten 80% grove fiskeburgere", hvor de har fire forskjellige typer som er uten gluten.  To av disse er også uten melk. 
Disse to er: 
- Lofoten 80% Grov Fiskeburger med torsk og sei
- Lofoten 80% Grov Fiskeburger med torsk og hyse, wasabi, ingefær og chili
 

ULTRA, Centra og Jacobs fører alle disse varene :) "

Som tilbehør til fiskekakene hadde vi søtpotetmos, grønn appelsinsalat og gressløksmør. 
Mosen kan lages melkefri. Da kan du bruke melk/fløteerstatning som du tåler - eller bare bruke kokevannet, ev. buljong. 

Søtpotetmos:
søtpotet (150-200 g pr. pers)
kokevann + salt
fløte/melk/buljong
salt/pepper
litt smør/margaring


Kok søtpoteten (gjerne i biter). Hell av (det meste av) kokevannet og mos poteten. Ha i litt fløte/melk eller buljong (kokevann), litt smør/margarin (f. eks. 1 ss på 5-600 g søtpotet) og smak til med salt og pepper. 

 Grønn appelsinsalat:
crispiesalat eller annen grønn salat
fersk brokkoli
agurk
rødløk
appelsin

Dressing:
saft av 1/2 appelsin
1 ss olivenolje
maldon/fingersalt
pepper


Del grønnsaken og appelsinen i passe biter og bland det sammen. 
Lag dressing ved å blande sammen ingrediensene og hell det over. Bland lett, slik at dressingen får smaksette grønnsaken. 

Gressløksmør:
smør/margarin
gressløk (jeg hadde på glass i fryseren)
maldon/fingersalt

Smelt smør/margarin og bland i gressløk og litt salt. 

Deilig middag: Glutenfrie fiskekaker som er stekt på steikepanna, søtpotetmos, grønn appelsinsalat og gressløksmør. 

I går var det første dagen vi spiste ute. 
Duk, påskeliljer og pynt måtte på plass :-)

Til helga blir det oppskrift på vår svigerdatter Monica sine muffins og frosting, 
så følg med, følg med...

4 kommentarer:

  1. Lofoten har nå to fiskeburgere uten melk! :D Den ene med chili og et eller annet, og en "nøytral" pakke :) De er supergode, men ganske dyre.

    SvarSlett
  2. Jeg liker nå best koljekaker og seikaker.

    Men fiskekaker er kjekt å ha i alle fall. Når kona bare vil ha grønnsaksupper så er det greit at jeg også legger en fiskekake oppi.

    Og så veldig lurt, hvis det skal være kjøttkaker, så legg også noen fiskekaker imellom og gi dem samme saus og behandling. Gjett hva som forsvinner først fra fatet....

    Så tåler de sennep og ketchup, det er også viktig å vite.

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com