Etter å ha feriert ei ukes tid med litt dårlig nettilgang, kommer det endelig et nytt innlegg her.
Da jeg var hjemme på ferie hos mamma, satt jeg og leita litt i oppskriftsboka hennes for å finne noe jeg kunne bake - og da falt valget på en krydderkake. Jeg har selvsagt tilpasset den for diverse allergier og lagd den gluten- og melkefri, og i og med at den opprinnelig også er uten egg, passer den for enda flere.
Jeg halverte oppskriften, og da passer den i en liten langpanne, ca. 25x35 cm
Jeg glemte helt å ta bilder underveis og kom på det da kaka var satt i ovnen, så da ble det ett bilde fra ovnen + at jeg måtte finne fram alle ingrediensene igjen..
Myk krydderkake (form: ca. 25x35 cm)
4,5 dl Semper finmix
2,5 dl sukker
1/4 ts nellik
1/4 ts pepper
1/2 ts kanel
1/2 ts ingefær
1/2 ts kardemomme
2 strøkne ts bakepulver
2 dl risdrikk
3/4 dl olje
-----
175 grader i 40-45 minutter
-----
* Bland alt det tørre
* Tilsett risdrikk og olje
* Ha røra over i en liten langpanne (ca. 25x35 cm), kledt med bakepapir
(ønskes ei høyere kake, bruk ei mindre form)
(ønskes ei høyere kake, bruk ei mindre form)
* Steik kaka ved 175 grader i 40-45 minutter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com