lørdag 15. november 2014

Lettvint kyllingfrikassé

Sist helg lette jeg etter oppskrift på en ny kyllingrett med tanke på helgemiddagen - og da endte jeg egentlig opp med to: nemlig fylt kylling med spekeskinke og pepperost OG kyllingfrikassé. Den første retten lagde jeg til mannen min og meg på lørdags kveld, og den var/er selvkomponert, mens kyllingfrikasseen fant jeg inspirasjon til på www.dinmat.no. Den lagde jeg da vi besøkte sønnen vår og familien hans på mandag. Jeg tilpasset selvsagt retten slik at den ble gluten- og melkefri, og du finner originaloppskriften her.

I motsetning til når jeg lager lammefrikassé (som jeg har lagd mange ganger i høst), hadde jeg alt i samme gryte - også poteten. I originaloppskrifta skulle først sausen lages og så skulle kjøtt, potet og grønnsaker tilsettes i sausen og kokes i den. Jeg valgte å lage sausen for seg selv og servere den ved siden av blandingen med kjøtt, potet og grønnsaker. 

Jeg lagde litt ekstra, slik at de kunne varme opp restene en annen dag, derfor er oppskriften beregnet på 6 porsjoner 

Lettvint kyllingfrikassé (ca. 6 porsjoner)
ca 800-900 g kyllingfilet
ca. 800 g potet
ca. 400 g gulrot
1/2 sellerirot
2 løk
1/2 purreløk
vann (1,5 l?)
salt (2 ts?)
pepper, gjerne helpepper

Skrell potet/grønnsaker og del det + kyllingfiletene i litt store biter/terninger.
Ha alt i en kjele og fyll på vann slik at det dekker
Ha i salt og pepper (jeg brukte nykvernet, men helpepper er egentlig best...)
Kok opp, ta av skummet, slik at kraften blir klar og fin
Kok i ca. 10-15 minutter

Saus
2 dl kaldt vann
5 ss Semper finmix
ca. 6-8 dl kylling/grønnsakskraft 
erlet (1/2 dl?)
salt/pepper/ev., andre krydder
ev. kyllingfond/buljong
litt sukker
Bland Semper finmix og kaldt vann i en kjele, slik at det blir en klumpfri jevning
Tilsett kraft fra kjøtt/grønnsaksblandingen og kok opp
La sausen koke i 5-10 minutter, til melsmaken er borte
Smak til med erlet, salt og pepper
Hvis krafta er svak, kan du tilsette litt kyllingfond/buljong
Litt sukker gir en rund og fin smak
Legg kjøtt/grønnsaksblandingen på et fat eller i en bolle
Server sausen ved siden av


NYT!

God helg fortsatt!
1 kommentar:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com