lørdag 22. november 2014

Pannekaker uten egg, gluten, melk og soya

Så satt jeg der en kveld og fikk lyst på noe godt... - og dermed ble det pannekaker. Denne gangen fant jeg ut at jeg også skulle prøve å lage dem uten egg også, slik at de kunne passe for flere. 

Jeg fant oppskrift på nettet (her), men det sto at den var hentet fra Voksentoppens Allergikokebok (du kan f. eks. kjøpe boka på Tanum). 

Pannekaker uten egg, gluten, melk og soya
60 g maizena
120 g glutenfritt mel (jeg brukte Schär C)
1 ss sukker
0,5 ts bakepulver
1 kryddermål salt
4,5 dl vann eller farris (jeg brukte vann i dag)

* Bland det tørre
(det kan være lurt å sikte melet, det er ofte litt klumper i det)
* Bland i vann og rør til ei klumpfri røre
* La røra stå i ca 30 minutter
* Steik pannekakene

* Nyt pannekakene med f. eks. sukker eller syltetøy

PS: Pannekakene kan selvsagt også brukes til middag, gjerne sammen med ei god suppe :-)

Jeg syns pannekakene ble litt seige, men jeg vet ikke helt hva det kom av, om det var fordi de ikke inneholdt egg eller om det var valg av mel?!? Jeg brukte Schär C-mel, da det har litt mer gulfarge, men pannekakene ble likevel ganske lyse. Neste gang prøver jeg kanskje uten maizena og bruker bare annet glutenfritt mel, og ser om resultatet blir annerledes.

God helg!

2 kommentarer:

 1. Vet du hva man kan bruke istedet for maizena om man ikke tåler melk? Hadde vært fint å bruke, og utrolig nok i mange såkalte melkefrie oppskrifter... men det er jo melk i maizena.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   I "vanlig" maizena (den du ser på bildet av ingrediensene) er det kun maisstivelse. Den er altså melkefri. Det er imidlertid to andre typer: lys og brun sausejevning - og jeg mener at det er melk i alle fall en av dem. Husker jeg skulle kjøpe for noen år siden, men så så jeg at det var melk i den/de.
   Jeg bruker denne (som er på bildet) veldig mye, bl.a. for å jevne sauser. Skal bare koke et minutt eller to, mens annet mel må koke 5-10 min.

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com