mandag 5. mai 2014

Gluten- og melkefri pai med eggestand

I dag har jeg lagd pai til middag. Jeg har i flere dager hatt lyst på det, og jeg tenkte egentlig jeg skulle lage i helga da vi besøkte sønnen vår og hans familie, men det ble det ikke noe av. 

Denne utgaven er superenkel. Jeg lagde en grov bunn, stekte skinke, bacon og løk - som jeg hadde liggende i kjøleskapet - og blandet så sammen egg og vann med salt/pepper. Som smak elelrs hadde jeg fersk basilikum. Jeg tenkte at jeg måtte bruke samme blanding som til eggerøre til eggestanden, men fant ut etterpå at jeg kunne hatt mye mer væske i. Man lærer så lenge man lever - og så får jeg teste ut med mer væske neste gang...

Paideig til form på 28 cm (2-3 porsjoner)
2,5 dl Semper grovmix
1 dl havregryn
1 ts salt
1 dl vann
2 ss olje (jeg brukte oliven)

Forsteiking: 200 grader i 10 minutter
Steiking med fyll/eggestand: 175 grader i ca. 25 minutter
* Bland det tørre og ha i vann og olje
* Rør/kna deigen sammen
* Ha deigen i smurt form (vanlig kakeform kan også brukes)
* Prikk deigen med en gaffel
* Forsteik bunnen i 10 minutter v/200 grader
Fyll: 
ca. 120 g bacon
ca. 200 g skinke
1 løk
(fersk) basilikum

Eggestand:
(kunne altså hatt mer vann...)
5 egg
5 ss vann
1/2 ts salt
pepper

* Steik bacon noen minutter alene
* Tilsett skinke og løk og steik det sammen med baconet til baconet er stekt og løken er myk
* Hakk basilikum 
* Pisk sammen egg, vann, salt og pepper
* Legg kjøtt/løkblandingen oppå den forstekte paideigen
* Ha på hakket basilikum
* Hell over eggblandingen
* Steik paiene videre: 175 grader i ca. 25 minutter
Server gjerne paien med litt salat. 

Det var litt dårlig utvalg i kjøleskapet i dag, så jeg tok det jeg hadde og da ble det: 

Salat: 
kinakål og crispiesalat
noen tynne båter/skiver med pære (?)
tynne gulrotstrimler
tynne strimler rødløk

God middag - og ha ei fin uke

6 kommentarer:

  1. Pai lager jeg så og si aldri, men det er godt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Når jeg ikke skal tenke på allergi, hender at vi kjøper ferdigrulla paibunn. Lettvint - og god den også :-)

      Slett
  2. Hei Tove :-)
    Super inspirerende og kjekk blogg du har! Er innom hver dag for å se om du har noen nye spennende oppskrifter. Jeg har selv cøliaki, tåler ikke hvetestivelse og og tåler laktose dårlig. Det er da supert å kunne følge en blogg som tar hensyn ti diverse allergier/ intoleranse. Gleder meg til flere inspirerende innlegg fra deg :-)
    Håper du får en flott dag videre :-)
    Beste hilsen Christina

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Håper du fortsatt vil finne noe du kan bruke.

      Slett
  3. Denne vil jeg også prøve ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Som nevnt i oppskrifta, skal jeg ha mer vann i neste gang. Lykke til!

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com