Har du en tid å vente en times tid,
har du fort nystekte rundstykker til frokost eller kvelds....
Jeg tok det jeg fant av ingredienser i "allergiskuffen" - og resultatet ble dette:
Enkle rundstykker
(ca. 16 stk: 12 i teflonformer + noen ekstra muffinsformer)
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
1/2 dl lunkent vann
150 g Schär fiberbakst
ca. 1 ok (500 g) Semper grovmix
1 ts salt
5 dl lunkent vann
1/2 dl olje
-------
225 grader i ca. 15 minutter
(ta de ut av formene de siste 3-4 minuttene)
------
Rør ut gjæren i litt lunkent vann med sukker. La det stå et par minutter.
Bland så det tørre i bakebollen. Tilsett vann og olje og gjærblandingen. Rør i ca 10 minutter med kjøkkenmaskin
Smør muffinsformer (jeg syns margarin er best å smøre teflonformene med). Ha deig i formen og glatt overflaten med en skje dyppet i litt olje.
Hev i ca. 30 minutter og steik rundstykkene (skal ikke forheves).
Ta dem gjerne ut av teflonformene de siste minuttene for å få litt sprø overflate.
Hvis du syns rundstykkene blir for lyse, kan du sette de under grillen i ovnen et minutt eller to, men vær obs: varmen blir veldig sterk.
Finn fram pålegg - og nyt :-)
Ha ei fin uke!
Ta dem gjerne ut av teflonformene de siste minuttene for å få litt sprø overflate.
Hvis du syns rundstykkene blir for lyse, kan du sette de under grillen i ovnen et minutt eller to, men vær obs: varmen blir veldig sterk.
Finn fram pålegg - og nyt :-)
Ha ei fin uke!
Disse så jo kjempe gode ut!!!!
SvarSlettHåper de vil smake - om du baker rundstykkene da :-)
Slett