tirsdag 20. mai 2014

Enkle rundstykker

Har du en tid å vente en times tid, 
har du fort nystekte rundstykker til frokost eller kvelds....

Da vi var på besøk hos allergikeren vår og familien hans for et par uker siden, bakte jeg både scones og rundstykker flere ganger. Disse rundstykkene bakte jeg til kvelds (tror jeg det var) - og de smakte veldig godt. Enkle er de også.

Jeg tok det jeg fant av ingredienser i "allergiskuffen" - og resultatet ble dette:

Enkle rundstykker 
(ca. 16 stk: 12 i teflonformer + noen ekstra muffinsformer)
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
1/2 dl lunkent vann

150 g Schär fiberbakst
ca. 1 ok (500 g) Semper grovmix
1 ts salt
5 dl lunkent vann
1/2 dl olje
-------
225 grader i ca. 15 minutter
(ta de ut av formene de siste 3-4 minuttene)
------
Rør ut gjæren i litt lunkent vann med sukker. La det stå et par minutter. 
Bland så det tørre i bakebollen. Tilsett vann og olje og gjærblandingen. Rør i ca 10 minutter med kjøkkenmaskin

Smør muffinsformer (jeg syns margarin er best å smøre teflonformene med). Ha deig i formen og glatt overflaten med en skje dyppet i litt olje. 

Hev i ca. 30 minutter og steik rundstykkene (skal ikke forheves).
Ta dem gjerne ut av teflonformene de siste minuttene for å få litt sprø overflate.

Hvis du syns rundstykkene blir for lyse, kan du sette de under grillen i ovnen et minutt eller to, men vær obs: varmen blir veldig sterk.

Finn fram pålegg - og nyt :-)

Ha ei fin uke!

2 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com