tirsdag 13. mai 2014

Fylt squash

I dag får du oppskrift/framgangsmåte for å lage en utgave av fylt squash. Jeg har nok tenkt på det tidligere at jeg skulle lage dette, men først for et par uker siden lagde jeg det...

Jeg lagde dette til middag til meg selv. Jeg kunne nok hatt litt mer enn 1/2 squash, ev. hatt en mer mettende salat eller noe brød til. Jeg hadde ost på, men om du ikke tåler det, kan du f. eks. ha knust potetgull på. Jeg stekte den ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Neste gang vil jeg bruke litt mindre varme og heller la den stå litt lengre. Squashen kunne vært litt mykere/mørere nå. Kanskje den kunne vært dampet/kokt litt på forhånd? Jeg får teste litt mer...
Jeg vil også prøve å ikke steike kjøttdeigen på forhånd neste gang jeg skal lage det - og bare la den steikes i ovnen. Dette krever nok mer enn 10 minutters steiketid. Jeg har altså litt å teste ut fortsatt :-)
Fylt squash (1/2 stk)
100 g kjøttdeig
1/2 liten rødløk, biter
1 stor champignon, biter
1/2 gulrot, raspet
litt revet ost (ev. knust potetgull)
salt, pepper, timian
ev. olje/smør til steiking
Skjær opp løk og sopp og rasp gulrot og ost
Skjær/skrap ut "innmaten" i squashen
Steik kjøttdeig og grønnsaker. 
Smak til med krydder
Legg den uthulete squashen i ei form, gjerne på bakepapir. 
Legg i fyllet - og ha så på revet ost/potetgull. 
Steik squashen på 175-200 grader i ca. 15 minutter (?)
(jeg stekte på 225 grader i 10 minutter, men vil, som nevnt, prøve med mindre varme og litt lengre steiketid neste gang)

God middag!

4 kommentarer:

  1. Nam, ser jammen godt ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg hadde jo aldri smakt dette, så det var spennende med noe nytt. Jeg skal teste litt mer ut med temperatru/tid - og fyll - men tenkte at denne var helt grei å legge ut uansett.

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com