søndag 6. desember 2015

Sjokoladekjeks med kanel

Oppskriften på disse sjokoladekjeksene er redigert/tilpasset ut fra en oppskrift på ICAs nettside (http://www.ica.no/oppskrifter/bakst/sjokoladekjeks-med-mandel-og-kanel/). I originalen skulle det være mandler, men det kutta jeg ut i og med allergikeren vår ikke tåler det. Jeg har også tilpasset oppskriften slik at den er gluten- og melkefri. 
Kjeksene er enkle og raske å lage. I oppskrifta sto det at det ble ca. 20 kjeks, men jeg halverte oppskrifta og fikk 24-25 kjeks, så jeg tok de nok mye mindre enn de sikkert skulle være, men jeg syns disse var passe. 

Vi har hatt fullt hus i helga, og særlig barnebarna syns disse kjeksene var veldig gode. 
Sjokoladekjeks med kanel (20-25 stk)
75 g margarin uten melk/soya
100 g brunt sukker
1/2 egg (1 lite)
130 g Semper finmix
1/4 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
1 pl melekfri kokesjokolade (f. eks. COOP)
----- 
180 grader i ca. 10 minutter


* Pisk margarin, sukker og egg
* Bland det tørre og tilsett dette sammen med hakket sjokolade
* Settes med teskje på steikebrett med bakepapir (jeg trykte dem ikke ned)
 
* Steikes v/180 grader i ca. 10 minutter
* Avkjøl på rist
NYT!

Ha en god uke!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com