torsdag 24. desember 2015

Julas dessert: riskrem med jordbærsaus

Da er dagen her!!!
Julaften er kommet, det e rliv i heimen: vi er 12 som skal feira jula her i år. Ribba er stekt, julepølse og medisterkaker kjøpt inn - og kalkunfileten skal snart i ovnen. Alle skal få det de har lyst på :-)
...det er viktig å passe ribba når man har på grillfunkjsonen....
Nå i formiddag har vi vært ute i hagen og grilla pølser og stekt pinnebrød. Ungene aka på graset - og det var mange som smilte og vinka til oss. De lurte vel på hva slags tradisjon det er vi har... Vi fikk i alle fall kommet oss litt ut og fått frisk luft. 
...merkelig tradisjon på julaften formiddag...
I går hadde vi også fullt hus. Da var vi 19 som spiste risgrøt, rømmegrøt og spekemat. Vi kokte rikelig grøt, slik at vi får til riskrem i dag. Den melkefrie grøten kokte vi på rismelk: "Naturli' risdrikk". Jeg syns den er best når man skal koke noe. 

Riskremen er lagd ferdig - både vanlig og melkefri. I år brukte jeg Schlagfix fløte. Den er ganske søt, så jeg hadde ikke annet søtningsmiddel i enn vaniljesukker. Jeg legger oppskriften her om du trenger den. Har du ikke Schlagfix-fløte, tar du det du har og tåler, men kanskje du også må ha litt sukker el.l.  i da. 


Riskrem (melkefri)
6 dl risgrøt
2 dl Schlagfix fløte
1,5 ts vaniljesukker

* Pisk fløten
* Tilsett risgrøten og rør godt sammen
* Smak til med vaniljesukker, og ev. sukker
Jeg lagde jordbærsaus ved å mose frosne jordbær med litt melis i food prosessoren. Jeg har ikke mål på den, bare smakte meg fram. I tillegg skal vi ha varme bringebær, så da kan folk velge. Jeg er usikekr på om jeg må koke litt "vanlig" saus også, vi får se....


Da ønsker jeg deg og dine ei riktig god jul. 

Kos dere! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com