tirsdag 17. november 2015

Melkefri brownies

(med gluten i denne omgang...)

Denne oppskriften på brownies har jeg fått fra min svigerinne Randi, og den var veldig grei å lage melkefri. Jeg skal senere prøve å lage den glutenfri også, så da kommer det nok enda en utgave etter hvert...

Kake er ei skikkelig kaloribombe. Proppfull av sukker og smør. Søt, feit og god. 
Den smaker skikkelig godt - og ikke minst er den veldig lettvint og rask å lage. 

Om du liker peanøtter, smaker det godt med det på toppen. 

Melkefri brownies (lita langpanne/hjerteform)
3 egg
300 g sukker
225 g Melange uten melk/soya eller Soft Spesial 
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss vaniljesukker
5 ss kakao
----
Steikes ved 200 grader i 12-15 minutter 
(ved dobling av oppskrift til stor langpanne, må steiketiden være litt lenger)

* Visp eggedosis
* Bland det tørre
* Smelt margarin
* Bland det tørre og smøret vekselsvis i eggedosisen

* Ha røra over i en passe stor form, kledt med bakepapir eller smurt. 
Jeg lagde en prosjon i ei hjerteform....
...og en porsjon i ei lita langpanne

Om du vil ha stor langpanne, dobler du oppskrifta. 

Lag gjerne to kaker - og gi bort den ene i gave :-)

Ha en fin dag!

1 kommentar:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com