torsdag 18. juni 2015

Safarikake

I går var det muntlig eksamen for vg3 på skola der jeg jobber, og på slutten av dagen hadde en kollega med deilig Safarikake. Jeg hadde aldri smakt slik kake (dessert) før, og tenkte at dette må jeg lage. Som tenkt - og sagt - så gjort. 

Selvsagt måtte jeg lage en "allergivennlig" utgave også. Nå er det slik at sønnen vår og kona hans ikke kan ha melk, men heldigvis tåler de litt ost av typen kremost/Philadelfiaost. Jeg hadde en pakke Schlagfix kremfløte stående - og denne brukte jeg. Sist gang jeg prøvde den, ble den ikke skikkelig stiv, men det ble den nå. Jeg tok den rett fra kjøleskapet, og den trengte bare et par minutter med pisking. 

I kaka som kollegaen min serverte, var kremen en blanding av kremfløte, Philadelfiaost og vaniljekrem. I og med at jeg ikke hadde melkefri vaniljekrem, brukte jeg bare Schlagfix-fløten og kremost. Nydelig krem - og den vil nok bli brukt flere ganger. 

Om du ikke tåler den vanlige kremosten, finnes det laktosefri utgave (om du tåler den). Det finnes også soyaost. Skulle du ikke finne ost som du kan ha, anbefaler jeg å lage vaniljekrem av oppskrifta som du finner her på bloggen. Jeg bruker Naturli' risdrikk når jeg lager den - og den smaker veldig godt, Den melkefrie er nesten bedre enn den "vanlige"...  Freia har også vanilesaus (til koking) som man kan lage krem av. 

Jeg fant én type glutenfri sjokoladekjeks på Meny, fra Lovemore, men jeg tror det finnes flere slike typer. Det er jo også enkelt å bake kjeks selv. På bloggen har jeg blant annet oppskrift på Maryland Cookies og Havrekjeks med sjokolade, og ellers kan man bruke den kjeksen man liker godt - og ev. tilsette litt sjokolade. 

Jeg valgte jordbær, bringebær og blåbær, men her er det bare å velge bær/frukt etter smak og behag.

Krem: 
* 1 pk (Schlagfix) kremfløte
* 1 pk kremost naturell
* 75 g melis (litt mye)
* 2 ts vaniljesukker

Pisk kremfløten, tilsett osten, vanilesukker og melis og pisk alt godt sammen. Min krem ble litt småklumpete, fordi osten var ganske hard. Jeg hadde den rett i fløten, men neste gang vil jeg psike den litt opp først, ev,. smelte den litt. NB! Vær obs hvis du bruker vanlig fløte at du ikke pisker den så lenge at det blir smør...

NB! Husk å kvalitetesjekke kremen :-)
Barnebarnet vårt, Miriam, tok gjerne den jobben (sammen med oss andre...)

Bunn:

* Kjeks 
(Jeg brukte 4-5 glutenfrie kjeks og én pk Safarikjeks i disse to Europris-fomene)


Knus kjeksen og legg den i ei form eller på et litt dypt fat
Ha over krem
Topping: 
* Jordbær
* Bringebær
* Blåbær

Legg på bær/frukt...
...og server!

Dette smakte en torsdagskveld!!!!!!!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com