lørdag 11. mars 2017

Tips til billig kakepynt


Svigerdattera vår, Monica, har flere gange servert deilige kaker med strøssel i ulike farger - og jeg lurte jeg på hvor hun hadde kjøpt dette strøsselet. Da hun sa at det bare var farga perlesukker (hvitt persleukker, kjøpt i Sverige), tenkte jeg at dette var jo et så godt tips som flere burde få del i, og dermed fikk jeg tilsendt bilder og mulighet for å dele det med dere. 
Vær så god Monica: 


Genial og billig kakepynt - i den fargen/de fargene du selv ønsker :-) 

Å lage sitt egent kakestrøssel er ganske enkelt. Mye av det man får kjøpt inneholder diverse allergener, så dersom noen har laget en allergivennlig kake (uten gluten, melk, soya, nøtter, egg), kan en allergiker likevel bli syk dersom det er tatt på kakestrøssel, da mange typer inneholder noen av disse allergenene. Jeg tenkte derfor å dele et tips om hvordan du kan lage kakestrø i fargen du vil, som kun består av sukker og farge.

Du trenger:
hvitt perlesukker 
(vi har kjøpt i Sverige, usikker på hvordan det er å bruke den "blanke" typen)
ønskede farger
ca. 1/2 ts vann
tannpirker (eller noe annet lite til å røre med)

Mengden perlesukker spiller ikke så stor rolle, men jeg målte opp ca 50 gram denne gangen. Da har får man rikelig med strøssel.


Dersom du bruker flytende farger kan du helle dette rett i perlesukkeret. Dersom du bruker gelèfarger, som jeg har gjort her, må du blande ut fargen i litt vann først. Dypp tannpirkeren i farge og ta opp så mye du klarer på en dupp. Bland ut i vannet og hell over perlesukkeret. Bland godt slik at alt perlesukkeret trekker til seg farge. Rør flere ganger mens fargen tørker. Når alt har stivnet bruker du en skje for å dele opp eventuelle klumper som har samlet seg.


Så er det bare å legge det i en lufttett boks, og du har strøssel til kaker og cupcakes!
Jeg har laget i 12 ulike farger, og har kun brukt rød, gul, blå og sort for å få til disse! Bland forskjellige farger i ulike mengder for å få farger i mange nyanser!

 
 
Fine kaker med sukkerpynt :-)

Takk til Monica!
Besøk gjerne bloggen hennes: Monicas liv

HA EN FIN HELG!


1 kommentar:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com