Noe må man bare ha til jul...
Det er viktig med juletradisjoner
- og det betyr bl.a. at de samme kakene går igjen år etter år.
Det vil si at også jeg baker de samme kakene - selv om jeg enkelte ganger prøver noe nytt. Og det vil altså si at samme oppskrift kan bli publisert i innlegg flere ganger - slik som i dag...
I går hadde jeg noe erlet fløteerstatning jeg måtte bruke opp, og da ble det altså baking av gluten/melkefrie peppernøtter. Så nå er den første sorten i boks (glass)!
Harde peppernøtter: det Må vi ha! (må bake "vanlig" utgave seinere)
(Etterpå ble det jordbær- og sjokoladeis av resten av erletet)
(noen av bildene er fra tidligere innlegg)
Harde peppernøtter
(jeg bakte 1/2 porsjon av denne oppskriften. Det tilsvarer egentlig 1/4 porsjon)
1/2 kg sirup
1/2 kg sukker
1 dl erlet fløteerstatning (2019: Gryr "fløte" er bra!)
125 g Soft Spesial eller annen melkefri margarin
1 ts pepper
1/2 ts natron
400 g Jyttemel (NB! jeg brukte fra blå pose denne gangen)
Ca. 600 g Semper finmix
---------
Deigen skal ikke være for hard, men likevel slik at den kan knas litt og skjæres opp i biter.
Tilsett heller litt mel under utbakingen hvis den er løs
* Kok opp alt utenom melet
* Sikt melet og ha det raskt i
* Dekk gjerne deigen med plast og hold den litt varm under utbakingen
* Del i små biter, trill kuler og legg på steikebrett med bakepapir
* Steik peppernøttene ved 175 grader i ca 15 minutter (avhengig av ovnen)
Klar for kveldskaffe med peppernøtter
Jeg bakte 1/2 porsjon av denne oppskriften i går. Det tilsvarer egentlig bare 1/4 prosjon, for i den originaloppskriften er det faktisk 1 kg sirup og 1 kg sukker ++++, så oppskrifta er stor!
MEN: dette ble altså resultatet av litt over en halv times jobb i går kveld :-)
Ha en god advent fortsatt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com