tirsdag 16. august 2016

Grove melkefrie lapper

Lapper/sveler er alltid populært - og de kan lages både grove og fine. I sommer har vi hatt steiketakka ute flere ganger og da har det blitt nystekte lapper/sveler til kaffen. Jeg har lagd både grove og fine - og både med- og uten melk. 
I dag får du oppskrift på noen grove lapper med rismelk. Vi liker å sitte ute og steike, og kler oss gjerne godt om det er en tidlig vårdag eller sein høstdag, men det funker helt greit å sitte inne ved kjøkkenbordet også :-) . Hvis du ikke har steiketakke, kan du selvsagt steike i steikepanna. 

Grove lapper/sveler (15-16 store lapper)
4 egg
1/3 ts salt
4 ss sukker (kan sløyfes/reduseres)
1 toppa ss bakepulver
1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
6 dl rismelk
50 g smelta melkefri margarin (f. eks. Soft Spesial)
1 pk Semper grovmix

* Pisk egg og sukker litt sammen
* Tilsett salt, bakepulver og vaniljesukker
* Ha i smelta smør, rismelk og mel vekselsvis
* La røra stå 20-30 minutter før steiking (skal være ganske tykk)

Steik på steiketakke eller steikepanne
* Når lappene/svelene begynner å tørke og får bobler på overflata, er det på tide å snu dem
* Server svelene med f. eks. smør og sukker, syltetøy - eller som her: rømme og nyrørt bringebær

Jeg tåler "vanlig" rømme, så derfor det på dette bildet, men det finnes f. eks. soyarømme og laktosefri rømme om du kan ha det 


 Ha en fin dag!








1 kommentar:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com