tirsdag 19. april 2016

Stekt auberginer med løk

Da jeg var nedom SPAR i dag, så jeg at de hadde auberginer på sitt 10-kronersmarked. Jeg har ikke brukt dette så mange ganger, men har bl.a. lagd fritert auberginer en gang (trodde jeg hadde oppskrift her, men det hadde jeg visst ikke...) - og det smakte nydelig!

I dag ble det altså impuls-middag: stekte auberginer med løk, servert med salat. Jeg lagde bare middag til meg og brukte da ca. 1/2 aubergin (ca. 120 g). Det holdt godt for meg. 

Du trenger til 1 person: 
ca. 1/2 aubergin
1 liten løk
olje til steiking
salt og pepper
ev. urter (jeg brukte timian)
-----
salat

* Skjær auberginen i ca. 1/2 cm tykke skiver
* Strø på salt på begge sider og la det ligge i 15-20 minutter (trekker ut det bitre)
* Skyll av saltet og tørk godt
* Ha olje i steikepanna, varm opp og steik aubergin-skivene og løk til de får fin farge
* Server de stekte aubergin-skivene og løken med en god salat

Ha ei god uke videre!


4 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com