lørdag 13. februar 2016

"Saftig og himmelsk amerikansk brownies"

Dagens oppskrift er hentet fra Wenches kjøkkenGod Morgen Norge, men jeg har gjort den gluten- og melkefri. Kaka er også uten soya og nøtter. Jeg bytta ut noe av sjokoladen med kakao og kaffe - som det var tips om - og så halverte jeg oppskrifta (lita langpanne). 


"Saftig og himmelsk amerikansk brownies"
150 g Soft Spesial
100 g kokesjokolade (f. eks. fra COOP)
1/4 dl kaffe 
3 egg
325 g sukker
2 1/4 dl Semper fin mix
1/4 ts salt
3 ts vaniljesukker
6 ss kakao
----------
lita langpanne
175 grader i 25-30 min (skal være klissete)


* Pisk egg og sukker til eggedosis
* Smelt margarin og ha i kokt kaffe og sjokoladen slik at den også smelter
* Tilsett blandingen av smør, kaffe og sjokolade i eggedosisen 
* Bland det tørre og tilsett dette, rør slik at du får ei jevn røre


* Ha røra i ei lita langpanne, kledt med bakepapir 
(min var litt stor, så jeg delte den av med litt folie)


* Steik ved 175 grader i ca 25 minutter (den skal være klissete/litt flytende)
* La kaka stå kaldt i 10-12 timer 

Kaka skal altså være klissete og litt flytende inni, men den stivner når den står kaldt. 
(PS. Den smakte nydelig varm også... )


Selv om den sikkert (kanskje?) er best i morgen, etter at den har stått kaldt, blir nok litt brownies til dessert i kveld. 
Nå har jeg lagd en "vanlig" utgave også - og gubben er på butikken og kjøper is...

--------------------------

...og da ble det også kake "med alt"...

... og kveldsdessert!

God helg fortsatt!

PS: Formen kunne nok vært litt mindre, slik at kakene ble litt høyere






2 kommentarer:

  1. Hei,
    Er kokesjokolade uten melk? Jeg er ganske fersk i livet uten melk, og holder fortsatt på å finne ut av hva som kan spises og ikke.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Iselin.
      Mange kokesjokolader er uten melk. Tror det er slik at jo mørkere (mye kakaoinnhold) den er, jo mer sikker er det at den er uten melk. Vi bruker stort sett bare COOPs kokesjokolade når vi skal lage noe uten melk, men det har med at vi ikke vil ha den så veldig mørk/sterk (har ca. 45 %) - og så er den billig. Det er "spor av melk" i den, men det tåles her.
      Håper du finner god mat du kan lage/spise. Det er mange muligheter, men også litt utfordring, da melk er tilsatt i så mye.
      Her skal det lages sjokoladefondant i dag. Lager røra i formiddag - og tar den med oss på tur til vår allergiske sønn og svigerdatter utpå dagen:-)

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com