Risen er kokt! Kjøttet og grønnsakene er stekt! Bare bernaisesausen gjenstår å lage... 
MEN: i kjølekskapet er det bare surmelk!!! Og jeg orker ikke å dra på butikken igjen! 
Hva gjør jeg da? 
Jo, da lager jeg en ny rett :-)
|  | 
| Her var det ikke så mye å lage bernaisesaus av.... | 
For et par uker siden fant vi ut at vi skulle bruke opp en pakke flatbiff av svin som vi hadde liggende i fryseren. Jeg tenkte som så at en enkel wok med ris og bernaise passet godt på en fredagskveld. Problemet var altså bare det at da jeg hadde hatt pulveret fra sausposen i kjelen, fant jeg ut at vi ikke hadde melk. Jeg tilsatte derfor bare en boks kokosmelk - og vips hadde jeg en ny saus (og en ny rett)
Du trenger: 
kjøtt, f. eks. flatbiff av svin
rødløk
gulrot
sukkererter
kinakål (bare det hvite)
hermetisk mais
olje til steiking
salt/pepper
----
kokosmelk (light/lett)
----
ris
Steik kjøttet i varm olje
Tilsett de oppskjærte grønnsakene og la det surre med noen minutter. Grønnsakene kan gjerne være litt harde/sprø når retten er ferdig
Tilsett så mais...
...og så en boks kokosmelk. 
Bland kokosmelka inn i retten og kok opp. 
La alt bli gjennomvarmt
Server med kokt ris. 
Lettvint og godt - med ny, spennende smak :-)
God helg!
 







 
Nam :)
SvarSlett:-) Verdt å prøve!
Slett